Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Debatt I Vaentan Pa Ny Politik Behoever Vi Prata Om Skolsituationen I Hedemora

DEBATT: I väntan på ny politik behöver vi prata om skolsituationen i Hedemora

Kommunen borde snarast ta ansvar för skolorna igen

Hedemoras skolor är i kris. Det visar de senaste siffrorna från Skolverket. Andelen elever som klarar grundskolan utan anmärkning har sjunkit kraftigt de senaste åren. I Hedemora är det nu bara 60 % av eleverna som klarar grundskolan, jämfört med 80 % i riket.

Detta är ett mycket oroande trend. Om vi inte gör något åt det kommer det att få allvarliga konsekvenser för våra barns framtid.

Det finns många orsaker till den här utvecklingen. En av de viktigaste är att kommunen har överlåtit ansvaret för skolorna till privata företag. Dessa företag har ofta drivits med vinstintresse, vilket har lett till att de har skurit ner på resurser och personal.

Ett annat problem är att kommunen har infört ett valsystem, vilket innebär att föräldrar kan välja vilken skola deras barn ska gå på. Detta har lett till att de mest populära skolorna har fått allt fler elever, medan de mindre populära skolorna har fått allt färre.

Detta är inte hållbart i längden. Alla elever har rätt till en bra utbildning, oavsett vilken skola de går på. Kommunen måste därför ta ett större ansvar för skolan och se till att alla skolor håller en hög kvalitet.

Konkret föreslår vi följande åtgärder:

  • Kommunen bör ta tillbaka ansvaret för skolorna från de privata företagen.
  • Kommunen bör införa ett system med skolpeng, som innebär att alla skolor får samma resurser per elev.
  • Kommunen bör se till att alla skolor har tillräckligt med personal och resurser för att kunna erbjuda en bra utbildning.

Vi tror att dessa åtgärder skulle bidra till att förbättra skolsituationen i Hedemora. Alla elever har rätt till en bra utbildning, och kommunen måste ta sitt ansvar för att alla skolor håller en hög kvalitet.

DEBATT: I väntan på ny politik behöver vi prata om skolsituationen i Hedemora


Comments